Drobečková navigace

Úvod > Blog > Trávíte hodně času na cestách? Vyplňte jej poslechem podcastů

Trávíte hodně času na cestách? Vyplňte jej poslechem podcastů



Datum konání:
10.11.2017

Pokud trávíte hodně času na cestách a připadá vám, že je tento čas neproduktivní, vyplňte jej poslechem podcastů. Rozšíříte obzory a budete se pravidelně vzdělávat.

microphone-2469293_1920.jpg

Co je podcast?

Způsob, jak se rychle dostat k novým informacím. Jedná se o audio či video soubor.

Jak poslech podcastů funguje?

Někdo se nejdříve musí rozhodnout, že bude podcasty nahrávat a produkovat :) Naštěstí dnes jsme v době, kdy se podcasty pomalu dostávají i do ČR a tak i českého obsahu už je poměrně dost. Do mobilu si pak nainstalujete aplikaci:

  • na androidu Podcast Addict,
  • na iOS appka iTunes Podcasts - zdarma základní aplikace v rámci iTunes.
  • a pokud ještě někdo používá Windows mobile, tak i na tento ohrožený druh je s podcasty myšleno => appka podcasts!

Zdarma si pak podcasty stáhnete do svého smartphonu a při běhu, cestování autem, MHD a dalších aktivitách je bez nutnosti datového připojení posloucháte.

Jaký obsah lze poslouchat?

Dá se říci, že téměř jakýkoli. Pokud umíte anglicky, nejste prakticky omezeni. Od podnikání, obchodu, marketingu, programování přes knihy až po duchovní věci atd. Těch témat je opravdu hodně a proto jsou podcasty tak fajn, vybere si každý.


Top české podcasty

"Jediný český marketingový podcast servíruje rozhovory s hosty, kteří vás mají co naučit. Autor podcastu Pavel Šíma, sám oceňovaný marketér a vystudovaný žurnalista, jde do hloubky. Trvá na odhalení byznysmodelu hostů. Nepustí je od mikrofonu, dokud jejich úspěch nerozloží na drobné a nesloží zpět do použitelného schématu, které můžete okamžitě začít replikovat." Pavel Šíma, autor knihy Na plné koule

"Připravujeme pro vás unikátní videorozhovory s úspěšnými podnikateli a zkušenými marketéry." Jirka Rostecký

"Deep talks je podcast o hodnotách a smyslu práce/života." Petr Ludwig, autor knihy Konec prokrastinace

"Zajímá nás budoucnost. Díváme se rádi dopředu, ohlížet se za úspěchy nemá moc velkou cenu. Chceme vědět, co se děje ve světě technologií, inovací, vědeckých objevů, chytrých věciček… Prostě jak se nám změní život v budoucnu. Proto jsme vymysleli Forbes NEXTa"

"ByznysPark je první český video podcast o podnikání a inovacích. Rozhovory natáčíme již téměř pět let a za tu dobu jsme vydali přes 100 epizod." Michal Andera

Robert natáčí inspirativní rozhovory s lidmi na volné noze napříč obory a rozebírá s nimi jejich podnikání, jak na volnou nohu přešli a jak se jim daří. Autorem je Robert Vlach, autor knihy Na volné noze.

V cca 25 minutách jsou rozebírány knihy nejčastěji z prostředí psychologie, multikulturality a náboženství. Skvělé na rozšíření obzorů. Autorem je Český rozhlas.

Podcast o facebook marketingu od Davida Lörinze.

"Rozhovory se zajímavými českými osobnostmi" Daniel Tržil


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů