Drobečková navigace

Úvod > Blog > 5 aplikací s umělou inteligencí, které by měl každý obchodník/markeťák znát

5 aplikací s umělou inteligencí, které by měl každý obchodník/markeťák znát



Datum konání:
30.12.2022

Umělá inteligence se stále více prosazuje do běžného života a může být pro běžné uživatele velkou pomocí. Ať už jde o chatovací robota, který vám pomůže s vyřizováním rutinních úkolů, nebo o aplikaci pro automatické překlady, AI může usnadnit řadu úkolů a umožnit vám využít volný čas lépe. V tomto článku se podíváme na několik zajímavých způsobů, jak můžete využít umělou inteligenci ve svém každodenním životě.

ChatGPT

ChatGPT je aplikace, která vám umožní mluvit s umělou inteligencí pomocí chatovacího rozhraní. Je postavená na GPT-3, což je špičkový model pro generování jazyka, který vyvinula společnost OpenAI. Aplikace je schopná se s vámi bavit o širokém spektru témat a dokáže se učit a přizpůsobovat novým informacím. Můžete ji použít k lehké konverzaci, zodpovídání otázek nebo k poskytování informací nebo pomoci. Chcete-li si ChatGPT vyzkoušet, navštivte webové stránky společnosti OpenAI nebo použijte jednu z dostupných aplikací třetích stran, které integrují GPT-3.

chatgpt.png

Synthesia.io

Synthesia.io je aplikace, která vám umožňuje vytvářet profesionálně vypadající videa pomocí umělé inteligence. Aplikace obsahuje řadu šablon pro různé druhy videí, jako jsou reklamy, tutorialy nebo prezentace, a umožňuje vám je upravit podle vašich potřeb. Můžete si vybrat z různých stylů animace, fontů a barev a přidat vlastní obrázky nebo videa. Synthesia.io také obsahuje nástroje pro vkládání textu, hudby a zvukových efektů, takže můžete vytvořit dokonale sladěné video. Aplikace je velmi snadno použitelná a umožňuje vám vytvářet videa rychle a efektivně, aniž byste potřebovali žádné speciální technické znalosti nebo dovednosti. Je ideální pro všechny, kteří potřebují vytvořit profesionálně vypadající video, a to rychle a snadno.

synthesia.png

Midjourney

V srpnu 2022 se na sociální sítě jako uragán přiřítila AI využívající aplikace Midjourney. Jedná se o aplikaci, která pomocí textového zadání, tzv. promptů dokáže vygenerovat jakýkoli obrázek. Pro vstup do aplikace potřebujete platformu discord. 

Jak založit discord a připojit se na Midjourney? 

Na webu midjourney.com zvolte možnost "Join the beta". Budete přesměrování na stránky discord. Pokud již discord účet máte, stačí se přihlásit. Pokud účet nemáte, stačí zadat přezdívku a účet si vytvořit. 

 

midjourney.png

Beautiful.ai

Beautiful.ai je aplikace pro tvorbu profesionálně vypadajících prezentací, která využívá umělou inteligenci k automatickému sestavení slajdů. Aplikace obsahuje řadu šablon pro různé druhy prezentací, jako jsou obchodní prezentace, školní projekty nebo osobní prezentace, a umožňuje vám je upravit podle vašich potřeb. Můžete přidat vlastní text, obrázky, videa a hudbu a vytvořit dokonale sladěnou prezentaci. Beautiful.ai také obsahuje nástroje pro úpravu slajdů, takže můžete upravit jejich vzhled a uspořádání podle vašich představ. Aplikace je velmi snadno použitelná a umožňuje vám vytvářet prezentace rychle a efektivně, aniž byste potřebovali žádné speciální technické znalosti nebo dovednosti. Je ideální pro všechny, kteří potřebují vytvořit profesionálně vypadající prezentaci pro své podnikání nebo osobní účely, a to snadno a rychle.

beautiful.png

Deepl.com

Deepl.com je aplikace pro tvorbu překladů, která využívá umělou inteligenci k automatickému překladu textu z jednoho jazyka do druhého. Aplikace podporuje překlad z a do široké škály jazyků, včetně češtiny, a umožňuje vám překládat jakýkoli text, ať už jde o webové stránky, dokumenty nebo e-maily. Deepl.com se pyšní vysokou přesností překladů, kterou dosahuje pomocí umělé inteligence, a umožňuje vám upravit překlad podle vašich potřeb. Můžete si například vybrat mezi formálním nebo neformálním stylem překladu nebo použít nástroje pro opravu gramatiky a pravopisu. Aplikace je velmi snadno použitelná a umožňuje vám rychle a efektivně překládat texty bez ohledu na to, kde se nacházíte. Je ideální pro všechny, kteří potřebují rychle a snadno překládat texty pro své podnikání nebo osobní účely.

deepl.png

 

PF 2023

Textové popisy všech aplikací vyjma Midjourney jsem nechat vygenerovat ChatGPT. Jaká je kvalita nyní, cca měsíc po zveřejnění ChatGPT, posuďte sami. V roce 2023 se budeme bezpochyby v rámci salesu a marketingu potýkat s umělou inteligencí daleko více, než kdy dříve. Bude to fascinující jízda, na což se jako člověk s vášní pro inovace opravdu těším. 

Mějte krásný rok 2023!