Drobečková navigace

Úvod > Blog > Druhý největší slevový portál pepa.cz přišel o doménu

Druhý největší slevový portál pepa.cz přišel o doménu



Datum konání:
9.8.2017

V noci z neděle na pondělí se udál v českém internetu málo vídaný jev. 2. největší portál pepa.cz přišel o doménu, o kterou ji navíc připravil společník, firma Millenium Prague. Podstatou celé skutečnosti je fakt, že společnost Portál pepa.cz s.r.o. měla doménu pepa.cz pouze v pronájmu pod licenční smlouvou právě od společníka Millenium Prague. Ten se však 7. 8. 2017 rozhodl, že doménu dále nepronajme a že na ní přesune svůj vlastní agregátor slev hyperslevy.cz. Původní Pepa.cz byl tedy nucen přejít na doménu pobytov.cz, kde nadále nabízí své služby.

současný pepa.cz     pobytov.cz

Millenium Prague dále uvádí: "Společnost Portál pepa.cz s.r.o., provozovatel webových stránek www.pepa.cz do 6. 8. 2017, se dostala do situace, kdy není momentálně likvidní a nemůže dostát svým závazkům vůči některým partnerským společnostem."

Petr Sýkora, výkonný ředitel společnosti Portál pepa s.r.o. se však vyjádřil ve zcela jiném duchu: "V současnosti máme v aktivech 44 milionů korun, přičemž 90 procent tvoří finanční hotovost, hodnota závazků činí 40 milionů korun."

Celá situace tak bude mít nejspíše dohru u soudu.

Co z toho plyne?

Zkontrolujte si, jestli i vy u svých webových stránek jste majitelem domény, na které provozujete e-maily a webové stránky. To provede během půl minuty, když na portál https://www.nic.cz/ zadáte svou .cz doménu. Pokud vlastníte doménu např. .eu, .com, nebo jinou, můžete vyzkoušet např. web https://www.domainmaster.cz/ Pokud nejste uvedeni jako majitelé domény, doporučuji se obrátit na současného majitele a zjednat nápravu.

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů