Drobečková navigace

Úvod > Blog > Pozvánka na Večer pro klášter Chotěšov

Pozvánka na Večer pro klášter Chotěšov



Datum konání:
5.8.2017

u4.jpgRád bych vás pozval na 14. ročník benefičního Večera pro klášter, který se koná 5. srpna v klášteru Chotěšov na Plzeňsku od 14 do 24 hodin a Antee patří mezi jeho partnery. Výtěžek z akce půjde na opravu této barokní stavby, která je na seznamu 100 nejohroženějších památek světa. 

Chotěšov a Antee

Tuto zajímavou benefiční akci podporujeme. Pro spolek Chotěšovská vlna, který večer pořádá, jsme pouze za minimální náklady vyrobili web www.vecerproklaster.cz a tyto stránky bezplatně provozujeme.

Program večera

Během večera vystoupí Ivan Hlas, Vladimír Mišík a řada dalších muzikantů, těšit se můžete i na historický program zahrnující ukázky výcviku mušketýrů, výstavy, řemeslný trh, soutěže pro děti a mnoho dalšího. Návštěvníci se také mohou zúčastnit prohlídek věže, konventu, sklepení a dalších nádherných míst, která jsou jinak přístupná jen po objednání. Více informací o programu najdete na zmíněném webu. Podívejte se i také níže pod tuto aktualitu, kde jsme pro vás připravili různé zajímavosti týkající se kláštera.

Přijeďte první sobotu v srpnu do Chotěšova, bavte se a podpořte dobrou věc. Jako jeden z pořadatelů se na vás těší

Petr Němeček
obchodní ředitel Antee

Zajímavosti o klášteru Chotěšov

  • Spolek Chotěšovská vlna je skupina dobrovolníků mezi 25 až 35 lety, kteří začali do kláštera jezdit na dobrovolnické brigády už jako teenageři a posléze se pustili do organizování benefičního večera.
  • Klášter je velmi oblíbený u filmařů. Točily se zde 3 sezóny v pekle, Andělská tvář, Česká spojka a další české i zahraniční snímky. Chotěšov spatříte třeba i ve videoklipu – F. A. Brabec tu s Lucií Vondráčkovou natáčel Hodinu duchů.
  • Mezi 100 nejohroženějších památek zařadila klášter americká nadace World Monuments, na jejímž seznamu jsou i takové pamětihodnosti, jako Velká čínská zeď.

Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů