Drobečková navigace

Úvod > Blog > Jak se nenechat napálit při prodeji domény

Jak se nenechat napálit při prodeji domény



Datum konání:
9.2.2015

V minulém článku jsem popisoval, podle čeho vybírám společně se zákazníky doménu pro jejich projekty. Pokud už ale doménu máte, tak bych vás rád upozornil na nekalé praktiky kolem prodeje domén. 

Několika mým zákazníkům volala v posledních několika měsících příjemná paní, která nabízela prodej domén. 

Průběh telefonického hovoru

"Dobrý den, u telefonu Anna Nováková. Naše společnost je registrátorem internetových domén a máme tu požadavek na koupi domény nemecekpetr.net, nemecekpetr.biz a nemecekpetr.com. Chtěli jsme vás na to upozornit, protože vidíme, že domény nemáte zaregistrovány. Zároveň jsme vám přednostně chtěli nabídnout odkup těchto domén, aby si domény již zmíněný zájemce nemohl zakoupit. Cena jedné domény je 3500Kč. Mohu vám tedy domény zaregistrovat, aby vám je nemohl registrovat nikdo cizí?"

Jde o podvod! Telefonistka klade v telefonátu vysoký důraz na strach z toho, aby někdo neparazitoval na zákazníkovu podnikání díky nákupu podobných domén. Jeden můj zákazník mi ukazoval fakturu na 16.000Kč za 4 domény, přitom cena jedné domény je cca 300Kč! Přišel tak o 16.000Kč, které mohl investovat daleko lépe. Třeba vyrazit na menší dovolenou s manželkou. Nehledě na to, že domény, které tyto společnosti telefonicky nabízí, jsou vám prakticky úplně k ničemu a mají pro vás mizivý význam. 

Dejte si proto pozor na tyto podvodníky a před souhlasem s jakoukoli nabídkou týkající se domén, nebo internetového marketingu se poraďte s odborníkem.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů