Drobečková navigace

Úvod > Blog > Co je SEO analýza a v čem vám pomůže

Co je SEO analýza a v čem vám pomůže



Datum konání:
8.4.2016

V jednom z předchozích článků jsem popsal 4 nejčastější mýty o SEO, se kterými se setkávám. Dnes bych rád rozvedl tzv. SEO analýzu, což je jedna ze služeb, kterou pro naše zákazníky realizujeme. Samotná zkratka SEO se z angličtiny volně překládá jako optimalizace dohledatelnosti ve vyhledávačích. Dnes se často používá pojem optimalizace dohledatelnosti webu na internetu

1460122422_SEO_tips_1__.png

Co je SEO analýza?

Díky SEO analýze zjistíte, jak je na tom váš web právě z pohledu vyhledávačů. Zjistíte, kde na webu jsou největší chyby, zároveň zjistíte, jak je napravit a jaký by měl být ideální stav. Zjistíte také průměrné pozice ve vyhledávačích, na které se váš web na důležitá klíčová slova zobrazuje. Důležitou součástí je také analýza odkazů, které vedou na váš web z jiných webových stránek.

Správná SEO analýza ale neřeší jen technické faktory webu, ale také jeho obsah. Zde analýza radí, jak upravit texty a další obsah webu tak, aby byl zajímavý jak pro návštěvníky, tak pro vyhledávače. Samotná SEO analýza pak zpravidla řeší pouze odhalení chyb a dává doporučení k nápravě, neřeší však samotnou nápravu těchto chyb. Tu zajišťuje správce webu. 

V čem vám SEO analýza pomůže? 

  • Dostanete komplexní zpětnou vazbu na váš web a tím dává podklad pro manažerské rozhodnutí, co s webem dále.
  • Získáte přehled největších chyb webových stránek a zároveň postupy, jak chyby opravit.
  • Dostanete analýzu klíčových slov, která mapuje klíčová slova, která lidé ve spojením s vašimi službami/produkty na internetu hledají.
  • Získáte přehled o průměrných pozicích ve vyhledávačích, na kterých se váš web zobrazuje. To ve spojení se slovy z analýzy klíčových slov.
  • Dá vám konkrétní podobu ideální struktury webu.

Jaký je výstup?

Výstupem je dokument, zpravidla v rozsahu 10-20 stránek, který prezentujeme vždy osobně. Délka jeho zpracování je mezi 2 - 4  týdny dle rozsahu analýzy. 

Kolik taková analýza stojí?

Je to vždy v závislosti na rozsahu webu. Viděl jsem analýzu za 6.000 Kč, ale i za 30.000 Kč. Pokud je SEO analýza něčím, co vám dává smysl řešit, můžete se na mě obrátit.


Komentáře


  • 22. 6. 2016 9:16
    Hana
    Web

    Moc se nám to líbí, už jsme to viděli na vlastní oči, je v tom obrovský marketingový potenciál. Těšíme se až se do toho budeme moci pustit. Díky za zvěřejnění. Za naši firmu Hana


Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů